Gör din kommun attraktiv för besökare

Gör din kommun attraktiv för besökare

Marknadsför kommunen för att locka nya besökare. Alla kommuner är beroende av turism som ger en levande stadskärna och gör att ekonomin för lokala företagare frodas. Hur man på bästa sätt marknadsför en kommun är som med alla andra företag en kombination av olika åtgärder.

När du ska marknadsföra din kommun finns det flera olika sätt du kan ta till. Satsa på en kombination av klassisk marknadsföring där du trycker upp profilprodukter och gör reklamfilmer tillsammans med den nya digitala marknadsföringstrenden där kommunen syns på sociala medier. Allt fler använder sociala medier så det är viktigt att synas här.

Klassisk marknadsföring av kommunen

stadSe till att kommunen syns genom att trycka upp olika profilprodukter med kommunens logga på. Tryck härliga T-shirtar, kepsar eller vattenflaskor som kan delas ut till kommunens anställda eller till besökare. Besök brandnewprofile.com här för att köpa profilprodukter. Andra klassiska sätt att marknadsföra på är att spela in en reklamfilm för kommunen och att marknadsföra på radio.

Digitala sätt att marknadsföra kommunen

Den digitala åldern har öppnat upp för nya sätt att marknadsföra. Satsa på att vara närvarande digitalt både med en hemsida som kontinuerligt uppdateras och med sociala medier för kommunen. Allt fler använder sociala medier så syns kommunen där kan ni visa upp det bästa som finns att göra hos er.

”Nu finns det möjligheter via till exempel sociala medier, och då måste man bli duktig på att tala om för konsumenterna vad det är för produkter och var de finns” SVT.

Annonsera på sociala medier för att driva trafik till er hemsida. Då väljer ni hur mycket pengar ni ska lägga på er kampanj i form av en klickbudget. Detta är ett effektivt sätt att nå ut på och för att få bästa resultat kan ni anlita en digital marknadsbyrå.