Från skattebetalare till skattesmitare

Från skattebetalare till skattesmitare

Idag skriver vi om allt från de läckta Panama-dokumenten till smarta lån, det är nämligen skillnad på vad man har för ekonomisk status här i landet, men som tur är finns det både nät och stöd att söka reda på.

Det är inte alla som har en hel storkova att gömma undan i ett skatteparadis, nej de flesta svenskar knegar på och vissa månader är kärvare än andra. Med ett snabbt och smidigt lån kan vissa oförutsedda utgifter kommas runt och livet fortsätter som vanligt. Men det kan vara bra att veta vad ett snabbt lån är, därför punktar vi ner här, så fungerar ett sms lån:

  • Välj belopp som passar din situation
  • Identifiera dig med bank-ID exempelvis
  • Du kontrolleras först med en kreditupplysning
  • Du får sedan svar direkt och din utbetalning likaså
  • Du kan ha ett årslån och ett sms-lån samtidigt

Från den vanlige svensken till den stormrike pengagömmaren

betalar med svenska kronorI dag i Dagens Nyheter kan vi läsa om hur uppemot hela 500 svenskkopplingar kan hittas i de nyligen läckta dokumenten som kallas för Panamadokumenten. Detta enligt SVT:s granskare, men tack och lov har inga svenska politiker hittills hittats bland namnen i listorna.

Men vad är då Panamadokumenten för något? Jo enligt SVT:s Uppdrag Granskning är dessa läckta dokument något som avslöjar hur väldigt många prominenta personer anlitat advokatbyrån Mossak Fonseca för att skapa så kallade brevlådeföretag i skatteparadis.

Även i Svenska Dagbladet kan vi läsa vidare om denna totalt briserade skandal. Det tycks vara allt från egenföretagare till näringslivets toppar som förekommer i de granskade dokumenten och det är den svenska banken Nordea som är en av de banker som har hjälpt sina rikaste kunder att undvika skatt – genom att just erbjuda dessa att skapa brevlådeföretag i land där skatterna är mycket lägre än vad de är i Sverige. Nordea har alltså samarbetat med Mossak Fonseca i Panama och denna byrå har vidare hjälpt personer över hela världen att gömma undan pengar från sitt lands skattmas.

Avslöjandet ses nu som en av historiens största läckor någonsin, särskilt som journalister från hela världen arbetat tillsammans med detta under en lång tid. Det var i Sverige SVT som först kunde rapportera om just Nordeas inblandning i denna skandalosande affär. Fortsättning följer.